S-Tower na okładce magazynu "Miasto" - odważny krok w przyszłość

Ekskluzywny projekt z portfolio LUXIMMO S-Tower zasłużył na okładkę najbardziej cenionego pisma architektoniczno-urbanistycznego w Bułgarii - magazyn "Miasto".

Przeczytaj cały numer 2 magazynu "Ãðàäúò" tutaj!

Innowacyjną wieżę zaprezentowali inwestorzy z firm ATG Properties i Sofavto oraz główny projektant arch. Zahariev.

Zobacz więcej o S-Tower tutaj!

- Panie Katsarov, panie Georgiev, czy możemy zacząć od tła S-Tower - w skrócie idea i koncepcja projektu? Jakie są zalety zgromadzonego doświadczenia i główne wnioski z Via Bułgaria 1?

Kiedy zaczynaliśmy w 2018 roku z Via Bułgaria 1, nie znaliśmy rynku w stolicy oraz klientów, ale mieliśmy jasną ideę, że chcemy zbudować elegancki i nowoczesny budynek. Okazało się to opłacalnym i udanym pomysłem, który zrealizowalśmy i kontynuowaliśmy z Via Bułgaria 2. S-Tower jest naturalną kontynuacją naszych dwóch poprzednich projektów. Pomysł na wieżę imponującą swoją wizją, wyszedł od właściciela gruntu i partnera w tym przedsięwzięciu – firmy Sofavto. Stolica potrzebuje pięknych i zapadających w pamięć budynków, spełniających wymagania współczesnego mieszkańca miasta, dla którego idea domu na wysokości jest bardziej niż kusząca.

Termin „architektura” z definicji zawiera w sobie piękno i w tym myśleniu uznajmy je za sztukę najbardziej dostępną i widoczną dla ludzi. Dla jednego obrazu, musimy na przykład odwiedzić muzeum, a rozwiązania architektoniczne stykają się z nami każdego dnia w środowisku miejskim. Dlatego zdecydowaliśmy, że musimy zbudować niezwykle ambitny pod względem wizji projekt, aby wspólnie z innymi zmotywowanymi firmami budowlanymi uruchomić kompleksową wizję rewitalizacji i rozwoju miast.

Budownictwo pionowe jest niezwykle popularne za granicą, a wysokie budynki od dawna budowano nie z braku miejsca, ale z naturalnego pragnienia ludzi, by być bliżej chmur.

- Kim są główni uczestnicy inicjatywy inwestycyjnej – inwestor, projektant, wykonawca, konsultant, jako gwarant jakości i powodzenia projektu?

Jak już wspomnieliśmy - właścicielem gruntu i naszym partnerem jest Sofavto. Oczywiście, ambitne pomysły są wyzwaniem projektowym i dlatego zaufaliśmy arch. Angel Zahariev i jego zespołowi, aby przekształcili tę futurystyczną wizję w funkcjonalne przestrzenie mieszkalne i biznesowe.

Arch. Zahariev, który w tym roku został uhonorowany nagrodą specjalną w konkursie „Budynek Roku”, opisuje S-Tower w następujący sposób: „Dzięki płynnym i opływowym formom, płynnie przelewającym się przestrzeniom, obfitości światła i poczuciu przestronności, S-Tower jest nośnikiem nowej estetyki architektonicznej XXI wieku.

Ta wieża mieszkalna łączy w sobie elegancję i przepych, wyróżnia się, wzbogaca otoczenie i przyczynia się do ogólnego rozwoju okolicy. Specyficzny materiał bryły elewacji, przypominający różowe złoto, czyni projekt wyjątkowym w tej części Europy, a swoim blaskiem i zmieniającym się w różnych porach dnia obrazem, będzie dopełniała dynamiczne formy budynku. "

Jeśli chodzi o różne typy mieszkań do zaoferowania, wielokrotnie konsultowaliśmy się również z naszym wyłącznym partnerem handlowym – LUXIMMO. Kontrolę powierzyliśmy inż. Gienadiew, który jest zdobywcą trzech nagród „Budynek Roku”, a przy samej budowie postawimy na sprawdzonych podwykonawców.

- Jakie są atuty obecnego obszaru na Bul. G. M. Dimitrov, w sąsiedztwie Studenckiego miasta i najnowszego projektu NV Tower, jako potencjał kształtowania kluczowej destynacji poza łatwą dostępnością?

S-Tower znajduje się na Bul. G.M. Dimitrov” - jednym z charakterystycznych bulwarów naszego miasta, na którym wznosi się wiele kluczowych dla Sofii budynków - budynki biznesowe klasy A, NV Tower, w okolicy znajdują się kompleksy „Diament I” ” , „Diament II”, „Tintyava 63”, jeden z najlepszych ośrodków spa w naszej stolicy – ​​Este Fitness & SPA, wieże Sopharma i Litex. Wybraliśmy tę lokalizację, ponieważ jesteśmy pewni, że S-Tower harmonijnie wkomponuje się w to nowoczesne otoczenie mieszkaniowo-biznesowe, ale też będzie wyróżniał się futurystyczną wizją.

Zgodnie z założeniami urbanistycznymi teren ten przeznaczony jest pod zabudowę wysokościową i drapacze chmur, których rozwiązania architektoniczne już trwają i są realizowane wzdłuż całego bulwaru. Przyszłość bez wątpienia zdeterminowała jego efektowny wygląd i konkurowanie z kultowymi lokacjami na całym świecie.

Oczywiście mieszkania w okolicy charakteryzują się bardzo dobrą stopą zwrotu i wysokimi cenami wynajmu, co sprawia, że ​​inwestowanie w nieruchomości jest tam bezpieczne i opłacalne.

- Jakie są główne funkcje i ile jest głównych jednostek funkcjonalnych - mieszkaniowych, mieszkaniowych i usługowych, biurowych?

S-Tower to wielofunkcyjna wieża z licznymi luksusowymi apartamentami, 2 imponującymi penthouse'ami, 6 biurami, powierzchniami handlowymi oraz dwoma podziemnymi poziomami miejsc parkingowych.

- Jakie są cechy charakterystyczne wielkości i rozkładu funkcjonalnego mieszkań?

Postaraliśmy się zaproponować różne typy mieszkań - jednopokojowe, dwupokojowe, trzypokojowe i czteropokojowe. Biura i powierzchnie handlowe również oferują różne metraże. Ponadto istnieje również możliwość połączenia, jeśli spełni to wymagania naszych klientów.

- Czy istnieją ekskluzywne nieruchomości mieszkalne?

Dwa penthouse'y na najwyższym piętrze S-Tower zostały zaprojektowane jako absolutne trofeum. Jesteśmy dumni, że możemy zaoferować mieszkania o tak imponujących parametrach, które można przekształcić w naprawdę niezwykłe domy. Będą to jedne z najdroższych dotychczas penthouse'ów na bułgarskim rynku, wyróżniające się wyjątkowymi panoramicznami widokami na 360 stopni.

- Jakie są różne rozwiązania funkcjonalne dla większego komfortu - wysokości pomieszczeń, recepcji i części wspólnych, instalacje OBK, podłogi i okładziny i inne?

W S-tower postawiliśmy na wysokie stropy w mieszkaniach - 2,80 m wysokości w świetle i jeszcze bardziej imponujące 8 metrów w holu budynku.

Powierzchnie wspólne i recepcja będą miały wyjątkowy design. Zostaną one starannie wyselekcjonowane zgodnie z najnowszymi trendami rynkowymi. Pokazują to również nasze doświadczenia z Via Bułgaria 1 i 2 – mieliśmy zatwierdzoną wizję, którą zmieniliśmy w trakcie jej realizacji, po prostu dlatego, że chcieliśmy nadążyć za tym, co najlepsze w danej chwili może zaoferować rynek.

Niezapomniana wizja to niezaprzeczalna zaleta, ale efektywność energetyczna każdego projektu ma ogromne znaczenie. Nasi coraz bardziej wymagający klienci nalegają na to bardziej niż kiedykolwiek, a dzięki S-Tower spełnimy ich wysokie wymagania w zakresie izolacji akustycznej i cieplnej przed wylewką oraz w ścianach pośrednich z watoliną i podwójnym rzędem cegieł.

S-Tower będzie miał również centralne ogrzewanie i klimatyzację.

- W jaki sposób zagwanartowane jest parkowanie?

Zdajemy sobie sprawę, że wymogiem stawianym nowoczesnym budynkom jest odpowiednia ilość miejsc parkingowych - podziemnych i naziemnych. Zapewniliśmy wystarczającą ilość miejsc parkingowych, dostosowaną do potrzeb przyszłych właścicieli, oferując również miejsca dla samochodów elektrycznych z własnymi stacjami ładowania.

- Jaka jest rola wizji i fasady w podnoszeniu prestiżu mieszkania?

Fasada S-Tower była projektowana przez ponad rok. Już przy naszych dwóch pierwszych budynkach w stolicy zdaliśmy sobie sprawę, że jest to niezwykle ważny element dla pomyślnej realizacji każdego projektu.

Nasi klienci decydują się na inwestowanie w nasze budynki, ponieważ jakość wykonania i odważna wizja sprawiają, że są to projekty kultowe, a to wnosi wartość dodaną do ich domów i nieruchomości inwestycyjnych. Nie zapominajmy jednak o bogato zagospodarowanym ogrodzie, w którym przyszli właściciele będą mogli znaleźć prywatność lub spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi.

S-Tower to naprawdę śmiały krok w przyszłość, a fasada w kolorze różowego złota bez wątpienia będzie odbijać zachody słońca w niezapomniany sposób, którego sami nie możemy się doczekać.

- Biorąc pod uwagę sytuację rynkową i popyt - jakie są obecnie zalety projektów mieszkaniowych?

Zawsze będzie istniał niszowy rynek luksusowych i kultowych nieruchomości, ponieważ ich wartość rośnie z czasem. Takie projekty zmieniają wygląd miast, rzucają wyzwanie wyobraźni, stają się symbolami postępu, rozwoju i ambicji. Po udanej realizacji dwóch takich budynków w stolicy, uruchamiamy S-Tower z jasną ideą stworzenia czegoś wyjątkowego. Wierzymy, że klienci są dojrzali do takiego projektu i jesteśmy gotowi go zaoferować.

- Czy istnieją systemy finansowania ułatwiające kupowanie?

Mamy standardowy schemat płatności, ale jesteśmy elastyczni i do każdego klienta podchodzimy indywidualnie.

- Jaka jest docelowa grupa klientów S-Tower?

Współcześni ludzie mający stosunek do przestrzeni, w której zamieszkują.

S-Tower powstanie z jasnym wyobrażeniem o tej osobie i jej potrzebach. Jak przekonuje arch. Zahariew: „W dzisiejszym zglobalizowanym świecie ludzie odczuwają rosnącą potrzebę poczucia przynależności i tożsamości. Muszą być kojarzeni ze swoim miastem, dzielnicą, budynkiem, w którym mieszkają, a można to osiągnąć za pomocą środków architektonicznych. Jeśli budynek, w którym mieszkają, jest elegancki, wyróżniający się, dobrze się prezentuje, to pozytywnie wpływa na jego mieszkańców i podnosi standard ich życia”.

- Na jakim etapie jest projekt i jakie są terminy jego realizacji?

Projekt jest jeszcze przed uzyskaniem pozwolenia na budowę, a jako termin realizacji przewidzieliśmy trzy lata od uruchomienia linii budowlanej. Wierzymy, że nasze doświadczenie i ekipy, na których polegamy przy budowie budynku, pozwolą nam na jeszcze szybsze wybudowanie go.

Zobacz wszystkie dostępne mieszkania w S-Tower tutaj!

Ten artykuł jest chroniony prawami autorskimi, a prawa do jego rozpowszechniania należą do jego autora. Wszystkie zdjęcia, teksty, klipy wideo, materiały graficzne i banery w tym artykule są własnością SUPRIMMO i są chronione prawem autorskim Republiki Bułgarii. Jeśli chcesz wykorzystać informacje zawarte w tym artykule, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pozwolenia.

Zapisałeś tę nieruchomość lub wybór na swojej liście „Ulubione nieruchomości”.
Usunąłeś tę nieruchomość lub wybór z listy "Ulubione nieruchomości "